Haziran Toplantıları

Haziran Toplantıları - V

Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Haziran Toplantıları" etkinliğinin beşincisi 6 - 7 -

Haziran Toplantıları - IV

Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Haziran Toplantıları" etkinliğinin dördüncüsü 7 - 8 Haziran

Haziran Toplantıları - III

Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Haziran Toplantıları" etkinliğinin üçüncüsü 12 - 13 Haziran

Haziran Toplantıları - II

Ege Felsefe Platformu tarafından düzenlenen "Haziran Toplantıları" etkinliğinin ikincisi 12 - 14 Haziran 2009

Haziran Toplantıları - I

Ege Felsefe Platformu tarafından düzenlenen "Haziran Toplantıları" etkinliğinin birincisi 7 - 8 Haziran 2008

Prof. Dr. Erol Kuyurtar ile Söyleşi - Okumalar 26

Merhabalar,
Kuşkusuz yeme içme tutumlarımız bizim bir çok alandaki davranışlarımızı ve politik duruşumuzu da etkiliyor, belirliyor. Gıda endüstrisinin akıl almaz bir teknolojik gelişim gösterdiği günümüzde, gıda tekelleri yeme içme ve tüketim alışkanlıklarımızı da belirliyor.
Tam bu noktada, hayvan hakları, türcülük, veganizm ve vejetaryenlik kavramları daha çok duyulur, konuşulur olmaya başladı.
Dünyayı paylaştığımız farklı türden canlıları, sadece bizden farklı ve güçsüz oldukları için yemeli miyiz?
Yemek zorunda mıyız?
Bizden daha gelişmiş ve güçlü bir tür olsaydı ve bizim etimiz onun için çok lezzetli olsaydı, yani bizi yeseydi ne düşünür, ne hissederdik.
Evet bu hafta ahlaksal açıdan vejetaryenliğe bakıyoruz. Konuğumuz Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Erol Kuyurtar.
Etkinliğimiz herkese açıktır.
Hepinizi bekliyoruz.

Okunma 1425 defa

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Felsefe Yazın Son Sayısı

Üniversiteli Felsefeciler